Ученици наше школе су на пригодан начин и ове године обележили празник 8. март. Своју креативност испољили су кроз поклоне које су направили, као и кроз литерарне радове које су посветили својим мамама.
Ево како су то урадили неки од ученика II-1 одељења:

МОЈА МАМА

Ја волим своју маму и осећам се лепо када је она у мојој близини.
Волим када ми помаже да урадим неке задатке који ми нису јасни. Моја мама ме увек, пре него што одем на спавање, подсети да оперем зубе.
Када заспим мама ми скине наочаре, а када се пробудим, спреми ми доручак и ужину за школу.
Ја знам да ће моја мама увек бити ту уз мене и зато сам ја најсрећније дете на свету.

Алекса Гајин II-1 

Имам много драгих особа, а најдража ми је моја мама.
Ја своју маму волим највише на свету. Она ме подржава када год ми је тешко као и ја њу. Води ме на тренинге, утакмице, енглески. Помаже ми у решавању школских задатака.
Она мене пази, чува и мази. Зато је моја мама најлепша и најбоља мама на свету.

Филип Обрадиновић II-1 

Моја мама је најбоља жена на свету. Она је увек ту за мене када ми је потребна.
Ради све кућне послове и игра се са мном и са мојим братом Петром. Не могу да замислим бољу жену од ње. Научила ме је много тога, а пре свега, да будем добар и поштен.
Своју мајку не бих никада заменио неком другом јер је она најбрижнија особа на свету.

Ђорђе Георгијевић II-1

Моја мама мене води увек са собом. Ја јој помажем око чишћења и кувања. Ми волимо да проводимо време заједно. Када јој помогнем, увек ме похвали. Свако вече пред спавање читамо књиге. Викендом волимо да заједно погледамо и неки филм. Много је волим јер за мене представља велику доброту.

Вук Ранић II-1

Много ми значи и још много више је волим. Када сам тужан она ме теши, када сам болестан, она брине о мени. Увек ми помаже да спремим собу. За домаће и контролне задатке увек је ту. И поред својих обавеза увек је спремна да ми помогне. Када сам срећан и она је. Често се мазимо и причамо. Она има нежне руке којима ме грли. Оно што је врло важно је то, да моју маму волим највише и да је она за мене посебна и јединствена.

Лазар Грбић II-1

Много ме воли моја мама. Штити ме од свих опасности. И ја њу волим колико и она мене. Само, понекад ме и изгрди када то заслужим. То није ништа страшно. Она кува леп ручак и ја то много волим. И све то што моја мама чини за мене, ја памтим. Важно је да волимо и поштујемо своје маме.

Дуња Лончар II-1

Моја мама је посебна зато што ме је родила и одгајила. Тата углавном није код куће. Причам стално са мамом. Мама добро прави мафине и лепо кува. Студирала је медицину, али каже да је била бљак. Када сам био мали причала ми је приче и певала успаванке. Увек ми испуни све жеље. Пуна је разумевања и љубави. Мама не ради и по цео дан проводи са мојом сестром и са мном. Ускоро ћу добити још једну сестру. Много се радујем јер ће и она имати добру маму. Не бих могао да замислим живот без моје маме.

Лука Јовановић II-1

Мени је моја мама најмилија. Када сам тужан она ме увек насмеје. Волим да јој помажем у башти.
Понекад се збуним, а она се никада не љути. Када је време за спавање увек јој дам највећи јастук. Када се пробудимо, волео бих да направим доручак. Мама ми углавном не да. Увек ме подсети на то да треба да оперем зубе. Када дођем из школе помаже ми око израде домаћег задатка.
Не знам шта бих радио без маме.

Јован Мијић II-1