Један од најдражих дана који обележевамо у нашој школи јесте Дан школе. Навикли смо већ годинама уназад да је 7. април све само не обичан дан, јер он подразумева еуфорију, усхићење и радост како наших ученика и њихових родитеља, тако и нас.

Ипак, ове године је мало другачије. Обележити Дан школе школском приредбом је немогуће, јер епидемиолошке мере то не дозвољавају, али то не значи да овај датум прелази у заборав, нарочито сада када је школа добила свој нови изглед.

Основна школа „Вера Мишчевић“ име је добила по народном хероју и партизанском борцу Вери Мишчевић, која је рођена 7. априла. У недељи њеног рођења радо се присећамо да је 1952. године завршена изградња школе у којој се неколико деценија одвијала настава, а на чијем месту је сада нова зграда, велика и модерна, предвиђена за извођење дигитализоване наставе и спремна за иновативност, јер је исказана жеља за сталним усавршавањем и унапређивањем рада.

Околности у којима живимо и радимо показале су нам да је врло лако прихватити и навићи се на нове услове кад не постоји друга могућност. Наша школа је установа која ће ускоро моћи да пружи најбоље могуће услове сваком запосленом и сваком свом ученику. Зато са великом жељом ишчекујемо наредну школску годину, с надом да ћемо Дан школе обележити онако како највише волимо – у новој школи, школском приредбом, културно-уметничким програмом и креативним радионицама.