Ученици ОШ „Вера Мишчевић“ у Белегишу и Сурдуку су овогодишњи Дан школе обележили на необичан начин. Ђаци нижих разреда у Сурдуку су имали бројне радионице ликовног стваралаштва и то током целе радне недеље са својим учитељицама Надом, Слађаном, Иваном и учитељем Душаном, а старији ђаци су са наставником физичког васпитања, Игором Митровићем имали спортски дан, а са наставницом Емилијом Јелачић квиз опште информисаности. Такмичили су се у разним спортским дисциплинама (фудбал са задацима, надвлачење конопца, „између две ватре“)…

У Белегишу је било мало другачије. Ученици нижих разреда су у фискултурној сали уз велику грају решавали моторичке задатке кроз полигон свестраности. Навијање није изостало. Учитељице Невена, Весна, Сања, Мирјана и Снежана су водиле рачуна о регуларности такмичења, а ученици су били пуни утисака након завршетка такмичења.

А онда су на сцену ступили њихови старији другари. Они су, такође у фискултурној сали, решавали моторичке, али и задатке из области опште културе у форми квиза. Неке од дисциплина које је осмислила наставница Јелена Костић су „Весели потрчко“, „Белегишки зид“, „Господар прстенова“, „Паметнији попушта“… У овим активностима једнако уживају и ученици и наставници, па су супервизор Мирјана Мирковић, наставнице задужене за доделу задатака: Славица Васић Илић, Јелена Бељин, Маријана Лончар и Јелица Рондић заиста су уживале у знању које су наши ученици показали.

Најуспешнији ученици су добили дипломе које им је уручила наставница Милица Јовановић.

За то време, наставник Стеван Ђорђевић је са својим саобраћајцима вежбао спретну вожњу бицикла на полигону, а наставник Бошко Путниковић је са својим еколозима садио лаванду, рузмарин и нану у оквиру пројекта „Корак ка предузетништву“ у школском дворишту.

Један изузетно динамичан дан је иза нас, пун смеха, рада, труда и дружења. Једва чекамо неку нову прилику како бисмо ово поновили.