Поводом обележавања Дана наше школе ученици разредне наставе у Белегишу са својим учитељицама ишли су  у шетњу до Дунава. Иако је ове године 7. април, дан наше школе недеља, ми смо га традиционално обележили. Овај пут у петак, 5. априла и у понедељак 8. априла.

Првог дана, у петак, искористили смо сунчано време и прошетали нашим местом све до лепог, плавог Дунава. Ученици су уживали у топлом дану, разговору и дружењу. Успут су поздрављали мештане а онда када су стигли, још једном су се одушевили призором који нам ова река сваки пут пружи.  Подсетили смо се многих природних лепота нашег краја, као и важности његовог очувања. Био је то прави пролећни дан у природи!

У понедељак, 8. априла, ученици су се опробали у улогама својих учитељица. Дан “Замене улога”, био је веома забаван ученицима који су своје нове улоге озбиљно схватили и за њих се добро припремили. Видели су да је понекад веома изазовно бити на месту њихових учитељица. Сви смо понешто ново научили.  Заменом улога указали смо још једном колико је важно да једни према другима будемо толерантни.