Дечија недеља 2023. године под слоганом „Велико срце деце Србије“ одржана је од 2. до 6. октобра. Прихватање различитости показали смо кроз облачење у исте боје па је у нашој школи Дечија недеља почела плавом бојом. Отворили смо Дечију недељу подсећајући се дечијих права и обавеза. Ученици трећег разреда су тимски израђивали плакате и симболичне илустрације.

Другог дана на реду је била жута боја и пуно добре енергије. Још једном смо се осврнули на овогодишњи слоган правећи наруквице у бојама наше заставе.

Белом бојојм смо обележили трећи дан посвећен спортским активностима. Ученици су показали вредност и значај спорта и физичких активности, али, пре свега, важност играња у тиму. Ученици другог разреда су уз помоћ игре научили да поносно прихвате пораз. Уз добру забаву и такмичење најавили смо четврти дан и црвену боју.

Четвртог дана смо показали да смо увек расположени за песму и игру, припремајући се за мини приредбу коју смо извели у петак. Ученици другог разреда са својом учитељицом забавили су се кроз занимљиве друштвене игре. Своју креативност показали су кроз поруке љубави на цртежима.

Последњег дана Дечије недеље, обучени у зелено, пожелели смо добродошлицу у дечији савез нашим првацима. Певали смо, рецитовали и у веселој атмосфери испратили ову дечију недељу.

Учитељице Станислава Радиновић и Невена Рајшић