Дечија недеља у нашој школи у Сурдуку, била је испуњена различитим активностима, које су допринеле да се деца друже, такмиче, забављају, искажу своју креативност и спретност. Сваки дан ученици су имали обучено нешто у боји која је била договорена за тај дан .

Понедељак – обуци плаво
Тога дана ја сваки учитељ са својим ученицима разговарао о дечијим правима, упознао ученике са Конвенцијом о правима детета ( ове године се обележава 30 година Конвенције о правима детета ). Ђацима првацима су прочитане занимљиве песме о правима детета из Буквара дечјих права, Љубивоја Ршумовића.

Уторак – обуци црвено
У фискултурној сали наше школе организован је спортски дан. Ученици су се такмичили у савладавању полигона са различитим препрекама, као и у бројним занимљивим спортским играма. Ученици су показали своје спортске способности, вештину, упорност, жељу да баш њихова екипа победи. Спортски дан смо завршили уморни, али задовољни због постигнутих резултата.

Среда – обуци жуто
Овај дан је био резервисан за активности на спортском терену наше школе. Ученици су на припремљеном полигону возили ролере, тротинет, бицикл. Као и претходног дана показали су своју спретност, упорност, истрајност да успешно савладају све препреке. Школски двориштем одзвањао је дечји смех, навијање, понеко је био љут и незадовољан што није успео да савлада све препреке, али смо на крају дана сви били задовољни, како ученици, тако и учитељи.

Четвртак – обуци зелено
У четвртак смо организовали креативну радионицу “Стварамо јесен”. Ученици су користећи темпере, колаж папир, картон, сакупљено лишће и шишарке правили различита “мала уметничка дела”. Ученичким радовима украсили смо пано у ходнику наше школе.

Петак – обуци наранџасто
Тога дана смо реализовали мини приредбу коју су припремили ученици четвртог разреда са савојом учитељицом Надом Пријић. Након занимљивог програма , ученици трећег и четвртог разреда су ђацима првацима уручили беџеве и добродошлице у Дечији савез. Ученици који су чланови КУД-а “Бранко Марковић” одиграли су нам две игре и тако обогатили програм приредбе. Тога дана је ученик другог разреда Стефан Арсић прослављао рођендан, па су му сви ученици отпевали рођенданску песму, а он је своје другаре почастио слаткишима. Тако да смо Дечију недељу завршили у слављеничком расположењу.

Ученици су током свих активности били активни, вредни, упорни, показали своје способности и креативност, а пре свега су били срећни и задовољни. Тако и треба да буде, јер то је њихова недеља – Дечија недеља!

Слађана Чанковић