У нашој школи, као и у свим школама широм Србије од 4. до 10. октобра обележава се Дечја недеља. Мото овогодишње Дечје недеље су стихови нашег познатог песника за децу Љубивоја Ршумовића “Дете је дете, да га волите и разумете”. Као и сваке године, ученици од I – IV разреда различитим и занимљивим активностима обележили су Дечју недељу.

Активности смо започели разговором о правима детета, организовали ликовне радионице, „мали школски биоскоп” где су учаници погледали цртани филм “Хајди”. Део Дечје недеље биле су и неизбежне и деци омиљене спортске активности. Последњег радног дана, у петак , ученици другог, трећег и четвртог разреда приредили су својим најмлађаим другарима, ђацима првацима пригодан програм испуњен рецитовањем, певањем и игром. Том приликом су старији другари ђацима првацима поделили беџеве и добродошлице, и тако су наши прваци и званично постали део Дечјег савеза. Свакога дана ученици су били обучени у одређену боју, коју смо одредили претходног дана.

Ученици су радо учествовали у свим активностима, трудећи се да на најбољи начин покажу своје способности, како у ликовним радионицама тако и у спортским  активностима. Трудили су се да буду најбољи, да покажу своје способности, креативност,  спретност, брзину. Такмичарски дух је нарочито дошао до изражаја у спортским активностима, када је свако желео да победи баш његова екипа. Али, најважније од свега јесте, да су ученици жељно чекали сваки наредни дан и нову активност, да им је сваки дан био  испуњен занимљивим садржајима,  да су време проводили заједно, дружећи се, срећни и задовољни након сваке активности!

Учитељица
Слађана Чанковић