У сусрет новогодишњим  празницима  „Плантажа Ива“  нас је позвала на креативну радионицу у њиховим просторијама. Са радошћу смо прихватили позив.

Љубазни домаћини и запослени са инвалидитетом су нас топло и срдачно дочекали, тако да су први утисци били веома пријатни. Топла и срдачна домаћица Тања дефектолог нам је објаснила начин рада и технику. Нестрпљиво смо очекивали почетак рада. На столу су били печени медењаци разних облика: јелки, звездица, пахуљица, јестиве боје, а мирис који се ширио обећавао је да ћемо уживати у раду. Кренули смо са радом. Свако је на свој начин показао своју машту, креативност, спретност, уредност и упорност у раду. Када су били украшени , мамили су нас да их загриземо и поједемо, али они су морали ићи на сушење да их можемо понети кући.

Кренули смо са другом радионицом. Исечене моделе, везане за Нову годину: јелке, пахуље, звездице, требали смо урасити различитим  техникама. Веома је било занимљиво радити са разним материјалима. Имали смо велику жељу  и трудили смо се да радови буду што боље украшени.

Готове радове смо понели кући да украсимо своје јелке и да радост дружења пренесемо у свој дом. Нисмо ни осетили како је време брзо прошло, а ми смо морали да идемо кући. Обећали смо да ћемо опет доћи да се дружимо. Наше дружење и нашу радост забележиле су учитељице Мирјана и Нада као и учитељ Душан.

Можете погледати и репортажу РТВ Стара Пазова на следећем линку: