Првог септембра 2021. године почела је са радом нова школска зграда у Белегишу. Модерна грађевина изграђена је на месту на којем се налазила стара школска зграда, и располаже са десет учионица, два атељеа, два кабинета, информатичким кабинетом, библиотеком, медијатеком, продуженим боравком, чајном кухињом, трпезаријом и шест канцеларија.

Школа је опремљена видео-надзором, лифтовима за инвалиде, противпожарном централом и електронским звоном, као и потпуно новим намештајем у свим учионицама.

Модеран информатички кабинет представља важан ресурс школе, јер омогућава нашим ученицима велике могућности за учење и упознавање са светом информатике. Наша установа користи оптички интернет (АМРЕС) и у потпуности је покривена.

Иако је изграђена 2008. године, фискултурна сала је реконструисана током изградње школе. Промењена је столарија, замењени су прозори, подлога и промењен је начин грејања. У потпуности је опремљена гимнастичким справама, атлетским реквизитима и лоптама и са поносом истичемо да наши ученици имају одличне услове за стицање знања и вештина. У оквиру школе су и три спољашња терена, за кошарку, одбојку и мали фудбал.

У дворишту се налази котларница на пелет.

Тренутно, наша школа има 283 ученика и 47 запослених, и располаже издвојеним одељењем у Сурдуку.