Новогодишњи вашар… Дошао је и тај дуго очекивани дан. Ученици су били нестрпљиви да покажу посетиоцима вашара шта су све припремили, колико су били вредни, маштовити, креативни. Пажљиво су уређивали своје “тезге”, које су биле препуне дечијих радова, трудили се да све буде изложено и поређано што лепше, да би на купце оставили што бољи утисак.
А купаца је било много. Родитељи, баке, деке, млађи брат, сестра, старији другари, радознало су разгледали дечије рукотворине, бирајући шта ће купити.
Ученици, не само да су својим изложеним радовима показали своје умеће и вештину у изради, него су се показали и као одлични продавци. Ходник школе био је испуњен смехом, надвикивањем купаца и продаваца, ценкањем, убеђивањем купаца да баш то треба да купе…
На крају су сви били срећни, како купци, јер су на вашару пронашли неки нови украс који нису имали, тако и продавци јер су продали већину својих производа. Срећа ученика првог, другог и четвртог разреда била је још већа, јер су одлучили да прикупљен новац поклоне у хуманитарне сврхе.

Учитељица
Слађана Чанковић