Поштовани родитељи,

 

Обавештавам вас да од понедељка, 11.05.2020. године почиње са радом продужени боравак у нашој школи.У складу са епидемиолошком ситуацијом, потребно је да се сви придржавамо мера превенције (редовна хигијена руку, дезинфекција у дезобаријери приликом уласка у школску зграду, растојање од два метра између присутних…).

Родитељи, уколико не постоји прека потреба, не треба да улазе у школску зграду, већ ће прихват ученика извршити дежурно лице на вратима. Уколико постоји прека потреба, то треба да учине носећи заштитну маску преко носа и уста, обавезним проласком кроз дезобаријеру.

Школа ће предузети све мере дезинфекције, обезбедиће дезинфекциона средства, појачаћемо хигијенске мере у ходницима, тоалету и учионици.Деца ће боравити у просторијама Ловачког дома, будући да тамо имамо на располагању учионицу која може да одговори захтевима у оваквој ситуацији. Такође, један од разлога због чега ће деца боравити у просторијама Ловачког дома је и то што је препоручљиво да што више времена проводе на свежем ваздуху, а тамо имамо на располагању ограђено двориште и отворени терен преко пута.

Ученицима ће бити обезбеђено да прате ТВ-наставу посредством РТС-а и моћи ће да раде домаће задатке са учитељицом. Продужени боравак почиње са радом од 7,30 и трајаће најкасније до 16,30.

Обавезе родитеља ће бити да свакодневно прате здравствено стање детета, мере температуру, и о евентуалним променама здравственог стања обавесте учитељицу.

Такође, потребно је да деца од куће понесу храну, водећи рачуна о томе да се иста пакује у једнократну амбалажу која би се, након употребе бацала у канту за отпатке, као и своју флашицу са водом.

Верујем да ћемо, као институција,  успети да испунимо све захтеве који се пред нас постављају, и надамо се квалитетној сарадњи, у корист наше деце.

 

Срдачан поздрав

в.д директора школе

Борис Бељин