Лепо је било… Присећање на дружење, упознавање леопта Србије и српске традиције. У склопу пројекта Упознај мој град и околину, чији је идејни творац учитељ Ненад Накић, по други пут смо били гости Ћуприје. Том приликом обишли смо разна места, упознали нове другаре и обновили стара пријатељства. Домаћини су нас примили као своје рођене, а на нама је да првом приликом узвратимо.

Током тродневног боравка, обишли смо Музеј града Ћуприје „Horeum Margi Ravno“, Расадник кактуса, манастир Покрова Пресвете Богородице у Лешју поред Параћина, Манастир Свете Петке у Извору, Етно кућу у Јовцу, Основну школу “Радоје Домановић” у Параћину, школу за музичке таленте у Ћуприји и зоо-врт у Јагодини.

Осим нас, учесници у овом пројекту били су ученици из Ниша, Чачка, Мајданпека, Краљева, Београда, села Црнајка код Мајданпека, села Шљивовица код Мачката, Новог Пазара, Лепосавића, Пирота, Косовске Каменице, Параћина, села Стрелац код Бабушнице и домаћина Ћуприје.

Захваљујемо се Основној школи “13. октобар” из Ћуприје и учитељу Накић Ненаду на лепом дружењу, гостопримству и могућности да упознамо њихов крај, културу и обичаје.

Страхиња, Теодора, Мина и учитељица Весна