На свечан, пригодан и достојанствен начин, у прелепом амбијенту цркве Светог Николаја у Белегишу, обележен је дан једног од највећих српских светитеља, просветитеља Светога Саве.

Свети Сава нам је оставио у аманет да живимо и учимо негујући праве, исконске духовне вредности. Ученици  II1, VI1, VI2 и хор наше школе потрудили су се да нас сценским и музичким приказом “Свети Сава – крсна слава“,  подсете ко смо, шта смо и какви треба да будемо.

А да комплетан програм буде у духу аманета Светога Саве, побринули су се за наступ хора, наставница Јелица Рондић, за сценски и музички део учитељица Славица Митровић, за костимографски део наставница Наталија Лепшановић и учитељица Славица Митровић, за техничку подршку, Стеван Ђорђевић.

Захваљујемо кумовима школске славе, родитељима и ученицима II1 разреда, велико хвала свим осталим учесницима за жељу, истрајност и уложен труд. Посебно се захваљујемо за несебичну помоћ и подршку у реализацији Светосавке приредбе протонамеснику Ђорђу Ковљену и  његовом помоћнику Николи Братићу, као и нашим колегама Кулешко Ивици и Ради Тодоровић.

У име реализатора Светосавске академије

Славица Митровић