Нова година, нови почетак и нова Светосавска приредба. Све ово је карактеристично за месец јануар. Еуфорија која траје целог месеца своју кулминацију добија 27. јануара.

И ове 2018/2019. школске године наставници у Сурдуку су се потрудили да је пренесу на своје ученике и организују што бољу приредбу. Одиграна је представа под називом „Свети Сава у народном предању“ кроз коју је Свети Сава представљен као лекар, чудотворац и оличење мудрости. Ипак, светосавље је посебно дочарао школски хор на челу са наставницом музичке културе Јелицом Рондић. Они су извели Светосавску химну, „Милешевку“ и по први пут песму монахиње Ирине Јулијане „И то је то је све“. Посебну емоцију је изазвлао извођење последње песме у којој је опевана лепота живљења. Заједничка сарадња наставница Јелице Рондић, Наталије Лепшановић, Иване Маџаревић и Емилије Јелачић Радојчић и техничка подршка наставника Стевана Ђорђевића учинили су да приредба буде успшено изведена.

Како је дух заједништва нешто чему нас Свети Сава учи, сигурно је да ћемо заједничким снагама ову традицију одржати у будућности.

Емилија Јелачић Радојчић