И ове 2019/2020. школске године јануар је прошао у знаку светосавља. Као и увек до сада, наставници су се потрудили да осмисле пригодан програм за светосавску приредбу и укажу на значај Светог Саве.
Ученици и присутни у позоришној сали у Сурдуку најпре су уживали у песми „Деца неба“ коју је извео школски хор на челу са наставницом музичке културе Јелицом Рондић. Наставнице српског језика, Мирјана Мирковић и Емилија Јелачић Радојчић, уз техничку подршку наставнице информатике, Славице Васић Илић, припремиле су представу „Свети Сава“ са ученицима 6-1, 6-2 и 6-3, који су се одлично снашли у својим улогама и приказали целоживотни пут Светог Саве. Наравно, битан део програма је био и резање колача коме су приступили отац Ђорђе Ковљен и отац Стефан Трифковић заједно са кумовима. Изненађење за све присутне било је извођење композиције Menuet G-Dur Фолфганга Амадеуса Моцарта којом се представила својим другарима ученица четвртог разреда, Марија Здјеларић.
Посвећеност, снага воље и труд учинили су да и ова приредба буде успешно изведена, јер кад волимо оно што радимо, успех је загарантован.

Емилија Јелачић Радојчић