Драги ученици, поштовани родитељи, уважене колеге,

Као што вам је већ познато, због епидемиолошких околности у којима смо се сви нашли, нову школску годину започињемо на један неуобичајен начин.

Имамо велику обавезу према свима, пре свега према нашој деци, а затим и родитељима, наставницима и нашим старијим суграђанима да се придржавамо неких мера које спречавају ширење вируса Covid-19, али и других инфекција које нас очекују током јесењег периода.

Како бисмо били спремни морамо се придржавати следећих упутстава:

  • Немојте долазити у школу уколико осећате болове у мишићима, имате јаку главобољу и отежано дишете, кашљете, и наравно ако имате повишену телесну температуру
  • Сваког дана, пре поласка у школу, родитељи су у обавези да детету измере телесну температуру.
  • Ако родитељ дете прати до школе, прати га до уласка у школско двориште где ученика преузима наставник или учитељ.
  • Одржавајте социјалну дистанцу од најмање 1.5 метара. У том циљу свако одељење у којем је потребно извршити поделу у складу са Стручним упутством поделили смо у две групе.

У тоалетима не треба правити гужву.

Током боравка ученика на великом одмору, такође, потребно је водити рачуна о социјалној дистанци.

Приликом уласка у школу немојте правити гужву на вратима већ стрпљиво сачекајте свој ред за улазак.

  • Дезинфекција руку и обуће ће се вршити на уласку деце у школску зграду.
  • Наши старији ученици, који путују у Сурдук организованим превозом, дезинфиковаће руке и обућу на уласку у аутобус.
  • Ношење маски је обавезно до тренутка када ученик седне на своје место у учионици. Тада може да је скине, али треба да је носи када прича или одговара. Ученик може да користи било коју маску, али треба да је користи правилно (тако да покрива уста и нос).
  • Веома је важно да сви у школи редовно перемо руке, и то сапуном,  у трајању од 20 секунди. Средство за дезинфекцију помаже приликом дезинфекције, али у случају да су руке више запрљане, потребно их је опрати сапуном.

Надам се да ће школски живот ускоро да се врати у нормалне токове и да ће школа поново бити место где ћемо сви несметано да се дружимо и учимо.

Желим вам успешан почетак школске године

директор
Бељин Борис