Последњи дан наставе у школској 2023/24. години у Белегишу обележило је одржавање завршне приредбе чији мото је ове године био „Љубав не познаје границе“.

На самом почетку, директор ОШ „Вера Мишчевић“ Борис Бељин прозвао је ученике који су ове године остварили бројне успехе на такмичењима и поделио награде. За ђака генерације ове године проглашена је Хана Ћућа, ученица разреда 8/3 из Сурдука. „Задовољна јер је награђен мој труд и рад свих ових година. План ми је да упишем Девету београдску гимназију, природно-математички смер, и да наставим даље истим темпом“, изјавила је том приликом Хана.

У наставку су се ређале музичко-плесне тачке које су изводили ученици разних узраста. Ученици првог разреда су плесали и певали уз нумеру једноставно названу „Љубав“, ученици другог разреда надахнуто рецитовали стихове на тему љубави, док су чланови рецитаторске секције из Сурдука извели дирљиву сцену са ружом из представе по роману „Мали принц“ Антоана де Сент Егзеперија. Ученици 3. разреда су кроз свој наступ скренули пажњу на то да „Једино другарство нема крај“, а ученици 4. разреда су свирали на металофонима уз клавирску пратњу наставнице музичке културе Јелице Рондић. Свој наступ је имала и рецитаторска секција из Белегиша, а публика је имала прилике да погледа и друге бројне тачке са истом тематиком.

Приредба је завршена наступом школског хора који је извео познату дечју песму „Нек’ свуд љубав сја“, уз коју су се ученици, родитељи и запослени у школи поздравили са још једном успешном али и изазовном школском годином која остаје за нама.

М. Јовановић