У суботу, 30.04.2023. године у згради Културног центра у Пећинцима одржана је зонска смотра дечијег сценског стваралаштва. Нашу школу је представљала група наших ученика, под диригентском палицом учитеља Душана Радојчића.

Домаћини су били врло гостољубиви, организација је била на високом нивоу, а учесници срећни што имају прилику да покажу шта су савладали на сцени.

Представници наше школе били су Анастасија Грубач, Јована Арсић, Нина Лепшановић, Горана Богданов, Ленка Јаневски, Анђела Јовановић, Сара Десанчић и Лука Миљуш са представом „Кад срце заигра“. Стручни жири је представу оценио високом оценом, али је највећи утисак међу присутнима, ипак, била чињеница да је једно позориште врло активно у једној малој сеоској средини као што је Сурдук.

Похвале за глумачка остварења су припале Луки Миљушу и  Анастасији Грубач, а награда за педагошки приступ при вођењу дечије драмске групе учитељу Душану Радојчићу.

Било је лепо, пријатно и поучно и надамо се да ћемо ускоро имати прилике да ове наше мале глумце гледамо на неким великим сценама.

директор ОШ „Вера Мишчевић“
Бељин Борис